Plant-basedDennis:
“Ik probeer natuurlijk zo positief mogelijk tips, informatie, recepten, hotspots, producten en andere inspiratie te delen om het voor iedereen zo makkelijk, leuk en lekker mogelijk te maken om over te stappen op een plantaardig voedingspatroon. Want dat is met plantaardige alternatieven voor elk dierlijk product in dezelfde supermarkt, écht niet moeilijk meer en ik ben er 100% van overtuigd dat iedereen dat kan.
De struggle die ik gisteren deelde, is het moeilijkste deel. Het omgaan met een wereld die nog niet vegan is en waarin de dingen waar je het meest op tegen bent, helaas nog de norm zijn. Maar onthoud: wat de norm is, is slechts een feitelijke constatering. Statistiek. Het zegt niks over de morele waarde ervan. Ga maar eens na over wat in het verleden allemaal de norm is geweest, maar wat we nu allemaal als immoreel bestempelen.
Daarom is het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen durven afwijken van de norm als je voelt dat dat het juiste is. ‘Activisten’ hebben door de hele geschiedenis gezorgd voor de grootste revoluties! Mijn credo daarbij is “Be on the good side of history”
De laatste 6 jaar heb ik hier steeds beter mee leren omgaan. Hier ga ik de komende tijd weer meer over delen om jullie hier ook bij te helpen. Te beginnen met mijn antwoorden op elk argument tegen veganisme die je om je oren krijgt. (Jaha, dat beloofde ik al een tijdje geleden, maar wordt aan gewerkt!)
Karin Rietmeijer kwam in haar proces naar een vegan lifestyle dezelfde struggles tegen en besloot haar ervaringen en nuttige info van het eerste jaar op te schrijven in een ‘survival guide’: 365 dagen vegan. In haar boek focust ze niet alleen op het praktische aspect, maar ook op het moeilijkste deel. Superhandig voor iedereen die aan deze reis begint of hierin geïnteresseerd is!