Een heerlijk vegan roti recept.
Surinaamse Roti met kipstuckjes is makkelijk zelf te maken.
Ik maakte dit gerecht al graag en regelmatig voordat ik vegan werd. De roti is geveganized met de kipstuckjes van de Vegetarische Slager. (Volgens mijn moeder is het verschil in dit gerecht niet te proeven. ) Sinds kort heeft Jonnie Boer een Roti kruidenmix op de markt gebracht. Deze is heerlijk en gebruik ik tegenwoordig vaak in plaats van een eigengemaakte kruidenmix.
Recept van Karin:
750 gram aardappelen
500 gram sperziebonen
500 gram zelfrijzend bakmeel
160 gram kipstuckjes van De Vegetarische Slager
2 uien
2 teentjes knoflook
1/2 klein rood pepertje
5 1/2 eetlepel zonnebloemolie
½ eetlepel djinten (gemalen komijn)
zout
1/2 bouillonblokje
1 ½ eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel tomatenpuree
3/4 eetlepel Jonnie Boer rotikruiden voor de kipstuckjes of
1/2 bouillonblokje en 1 eetlepel kerriepoeder
Roti
300 gram aardappelen schillen en in 20 minuten gaarkoken.
Afgieten en aardappelen pureren.
In vijzel halve rode peper, ½ eetlepel djinten en 1 teentje knoflook pureren.
Aardappelpuree hierbij doen, door elkaar mengen.
In een kom de bakmeel doen met een snufje zout en 300 ml handwarm wateren 3 eetlepel olie.
Tot een soepel deeg kneden.
Deeg 10-15 minuten laten rijzen.
Deeg in 6 ballen verdelen, kuiltje in het midden maken, vullen met 1/6 deel van pureemengsel.
Deeg om vulling goed dichtvouwen.
Voorzichtig uitrollen (zodat de vulling er niet uitkomt) tot dunne plakken van ong. 18 cm.
Bloem gebruiken om goed te kunnen rollen zonder plakken.
Eén voor één bakken in een droge koekenpan met antiaanbaklaag tot ze gaan bollen. Onderkant op dezelfde manier bakken.
Boontjes
In wok 2 eetlepels olie verhitten. 1 teen kleingemaakte knoflook, 1 ui in stukjes, ½ bouillonblokje
verkruimeld, en 1/2 eetlepel kerriepoeder roerbakken.
Aardappelen in stukken snijden en sperziebonen wassen en erbij doen en alles goed door elkaar scheppen. 1 ½ dl water toevoegen en in 30 minuten afgedekt zachtjes gaar stoven.
Kipstuckjes
In roerbakpan 2 eetlepels olie verhitten.
1 ui in snipperen, een halve peper in kleine stukjes, ½ bouillonblokje, 1 eetlepel kerriepoeder, of gebruik in plaats van kerriepoeder en een bouillonblokje Jonnie Boer roti kruiden, kort aanbakken.
1 eetlepel tomatenpuree en knoflook 1 minuut meebakken.
Kipstuckjes ca. 2 minuten meebakken en afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar laten sudderen.
Eventueel op smaak brengen met wat zout.